My Instagram

❤️ Love or not love ❤️

Ćao drugari!

Kako me dugo nije bilo pomislila sam da bi ovo bila idealna tema da se vratim. Inspiraciju sam dobila na ovim našim ulicama i u ovom našem društvu. Danima ih posmatram i zaista se pitam šta se to desilo?

Razmišljam da li da navedem banalan primjer ili da idem onako nekakvim uopštenim stavom. Pa ćemo vidjeti na šta će izaći.


Prije nego počnem ovaj post zamolila bih vas da mi napišete šta je za vas ljubav? Stvarno bih željela da pročitam vaše mišljenje o toj temi, jer za mene je to najveći pokretač i smisao života.

Kao dijete gledala sam one domaće filmove u kojima tinejdžeri zaljubljeno trčkaraju ulicama, iskradaju se, noću, kroz prozore da bih se, na trenutak, držali za ruke, iako su znali da će ih to koštati kazne ako ih  otkriju. Nisu osjećali strah i stid da pokažu koliko je ljubavi u njihovom srcu.


Danas kada posmatram klince koji su "zaljubljeni" u 4-5 razredu osnovne škole prosto se zapitam kako li će njihova veza izgledati za 10-15 godina. Ni tablicu množenja još nisu savladali ali znaju da je on/ona ljubav njenog/njegovog života.

Heh, kako li uopšte izgleda ljubav našeg života? Da li je to ono: svaki dan se čujemo na chat-u, na fb smo u vezi, na instagramu imamo fotke, a kada se vidimo nemamo o čemu da pričamo, stidimo se jedno drgugog, izbjegavamo susrete i ponižavamo u javnosti (kao da se takmiče ko će koga više poniziti i ismijati).
Ili je to, ipak, nešto najdraže i samo naše. Nešto što javnost društvenih mreža ima u malim dozama, a vaš susret je neprocjenjive vrijednosti. Znate da se smijete, radujete sitnicama, besprijekorno poklanjate jedno drugom ne očekujući ništa zauzvrat, znate da prenesete svoju sreću i na okolinu i nestrpljivo isčekujete sledeće susrete.


Tinejdžeri.. Eh to je generacija "uništene" ljubavi. Oni su ti koji treba da vole i budu voljeni, najviše od svih, ali ne. Oni su ti koji su uništeni. Uništeni zbog te osnovne ljubavi koja im je slomila srce i zatrovani iskustvima starijih. Pa su djevojčice ubijeđene da su svi muškarci kreteni, a momci da su sve djevojke iste, iako nemaju adekvatne argumente i odgovore na to, a svi oni što se vole za njih su čudni i retardirani.

Gdje su nestala ona djeca koja su živjela za ljubav a ne gasila je? Ona što su poraz shvatala kao najveću pobjedu i smatrala da svaki gubitak je iskustvo za sebe. Koliko slučajeva ima da se mogu nazvati savršenom vezom? Toliko pitanja, a nigdje odgovora.


Ja se ne sjećam da sam u skorije vrijeme srela neki par koji je poklonio cvijet (obični livadski (besplatan je) ), čokoladicu, srce od papira, a da nekome od njih nije rođendan ili da nešto nije zabrljao. Zaista se ne sjećam. Danas se sve svodi na materijalnu ljubav i čistu glupost opsesije.Ne znam da li je to bolest ili šta je, ali ako je on odlučio da ode sa društvom, ili ona, i ono drugo ne može da ide onda tu nastane haos. Ono što ne može da ide odmah se počne ljutiti, histerisati, onda se počne zahtjevati da, taj ko ide, "visi" na telefonu i svaki sekund šelje poruku, cima, zove samo da kaže "Ja te volim" kako bi ovo drugo bilo sretno. I koliko uopšte ima istine u tom "Volim te"? 

Kao da će se on/ona tebe sjetiti u tim trenucima jer je izašao/la da se provede, nit ima potrebe da ti se javlja svaki sekund da bi ti bio/la miran/na kako on/ona misli na tebe. Sa tim zahtjevima uništavate i njegv/n izlazak, a onda i on/ona uništava i drugima jer unosi nervozu u cijelo društvo. 

I za šta je to? Samo da bi, ono što je ostalo, bilo sretno jer ga ono drugo neće prevariti. Pa druže, oni ako će varati prevariće te na tvoje oči. Nikada niko ne razmisli da i taj ko im se javlja može da kaže "Bebo, ja sam stigao kući, bilo je malo bezze jer ti nisi bio/la tu, a sada idem spavati. Volim te i lijepo mi spavaj". I šta onda? Ode sa nekim drugim. A ti sav/sva sretan/a legneš spavati, a on/ona sa drugima i baš ga briga. 

Pa nemojmo da smo sebični. Ono što mi ne želimo ne radimo ni drugima jer sve se sazna i sve se jednom vrati. A onaj ko će da vara ne može se sačuvati pa da ga i u kavez zatvoriš.


Još gora stvar koja me može toooliko iznervirati jeste kada mi muškarci kažu, a to je ono što najčešće čujem:
- "Ona ima sve i opet je nezadovoljna",
- A šta ona ima?,
- "Ona ima sve što druge sanjaju. Po cijeli dan radim ko konj da bi ona imala za frizuru, nokte, šminku, vremena za kafu sa drugaricama, da ne mora ništa da radi već samo da sjedi i uživa",
- I šta na kraju?,
- "I na kraju je opet nesrećna i nezadovoljna".

Ma prosto ne mogu da vjerujem da je nezadovoljna. Nije se ona, druže, udala za konja već za tebe i njoj ne treba konj. Pa i mi smo živa bića. I mi ne volimo da nam je dosadno. I mi imamo potrebe. 

Kada si joj kupio cvijet, odveo na piknik, odabrao film i kupio kokice pa zajedno ga pogledali, kada si legao i zagrlio je, kada si proveo besanu noć sa njom, zagrlio je kada je plakala dok si ti mislio da popravlja šminku, kada si želio da razumiješ njene potrebe, da shvatiš zašto je baš tebe izabrala i zašto je baš TU NOĆ ti napravila posebnu večeru, zašto ti je poklonila tortu, a nije ti rođendan, zašto je noćima puštala suzu jer si joj okrenuo leđa umjesto da je zagliš... I ti kažeš da je sretna i da je samo tebi teško. I ti kažeš da ti nije jasno zašto je otišla drugome.


I tako, dok ona mirno odlazi, ti si ubijeđen da si savršen, a da je ona nezadovoljna. Samo upamti niko neće otići, a da te, pri tome, prvo ne upozori.

Znam da živimo u svijetu laži i bola, u svijetu gdje se teško preživljava ako nemaš novca, gdje si niko i ništa ako ti neko nije na vlasti, ali zapitajmo se kako su preživljavali naši djedovi i bake i bili su mnogo srećniji od nas. Pune kuće djece i smijeha, a danas i kada se sretnu u kići "reže" jedni na druge kao uplašeni psi kada prolazimo kraj njih. Tužno, ali istinito.

"Novac dođe i prođe, ali ljubav je ono što traje i ostaje!"

Ljubim vas do sledećeg pisanja!
Danny!

43 коментара:

 1. Vrlo teško pričam o ovome, ali se me nagnula da napišem sve. Kao malena bila sam normalno djete, pošto sam najmlađa svi su me razmazili. Kada sam krenula u školu, udala se moja seka plakala sam dan i noć, i tada sam se zaklela da ću njezino vjenčanje učiniti najljepšim, ali bilo bi lijepo da je ostalo na toj odluci, no nije, ja sam si utuvila u glavu da ako budem nešto voljela da ću biti povrijeđena. Sve je bilo uredu do četvrtog razreda kada sam odjedanput prestala plakati na bilo kakvu bol, film, tužnu vijest, zapravo na sve! Pošto su sve kolegice imale dečke, ja sam isto imala dečka- svoju igračku! Da, igračku s kojom bi se malo zabavila i ostavila ju. Svakim danom sve je više ljudi mislilo da ja nemam srca i da sam ledena, no bio je jedan dječak, koji mi se stvarno dopao, i bili smo zajedno nešto oko mjesec dana, bio je prvi s kime sa se poljubila, no on je prekinuo i sada u voom dobu govori da me nikada nije volio. I tako, je nestalo i ono malo nečega prema nekome tko mi nije obitelj, i moja ekipa. Ponekad mi je žao što sam ovakva, jer na bakinoj sahrani sam pustila suzu samo na zadnjem dijelu, ne plačem na tužne scene ili kada padnem.. Ali nisam totalno ledena volim svoju obitelj i bff. Samo ne znam pokazati svoje osjećaje i pokušavam ih sakriti. Hhha, veliki komentar, žao mi je <33

  Fantastiko World

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Draga Marija, moram da ti priznam da prvo što sam izustila pročitavši tvoj komentar bilo je- WTF! Izvini ali ne mogu da vjerujem da postoji toliko sličnosti među ljudima koji se ne poznaju. Kako si sama rekla, ne volim mnogo da pričam o ovoj temi međutim neke stvari su me "izbile" pa sam morala. No, ništa ti ne brini sve se desi u svoje vrijeme, vjeruj mi, i ti ćeš se jednom zaljubiti i bićeš presretna što je sve bilo tako kako je sada :*

   Избриши
 2. odličan post,svrati ...
  https://faasshione.blogspot.hr/

  ОдговориИзбриши
 3. Stvarno svaka ti cast,tacno kao da sam ja pisala! U potpunosti se slazem sa svakom tvojom recenicom napisanom u ovom postu! <3

  mystylishcorner.blogspot.ba

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala ti, draga, mnogo mi znači jer sam se stvarno dugo omišljala da li da ga postavim ili ne. Hvala ti još jednom od <3 :*

   Избриши
 4. Prvo ću napisati šta je za mene ljubav, jer si pitala.
  Ljubav je meni kao tebi. Ono što pokreće sve u životu, makar mom, za druge koje žele novac, ne znam. Bez tog ne bih bila vjerovatno ovakva osoba kao sada. Puna ljubavi i željna imati nekog koji će mi ljubav uzvratiti. Svijet bi bio hladan bez ljubavi.
  Oduševljena sam ovom temom na tvom postu. Sve što si rekla i opisala je tačno. Pronašla sam se u monogo tome, ali ne kao osoba koja pati drugu osobu, već ona koja pati zbog druge osobe. Hvala ti na ovom postu, još mi je više otvorio oči, jer trenutno patim za jednim koji je baš kao u zadnjem dijelu ovog posta. Misli da je savršen, a koga briga za mene. Misli da sam sretna, dok nisam. Vjerovatno sam i sama kriva što ne kažem kada sam ljuta na njegove postupke ili što se pravim kao da me ne zanima, kako mu ne bi pravila drame, jer on to ne voli. Opet na kraju ja pazim na sve što on voli i ne voli, dok moje želje i neželje gazi riječima. I još mnogo toga. Zahvaljujući tebi i tvom postu, odlučila sam samo otići iz njegovog života i sve te lijepe riječi koje mi kaže npr. poželio sam te, ću ignorisati. Nije vrijedan više. imala sam veze prije njeg i loše su završile, svaka na svoj način i uvijek sam uspjela biti jaka i prevazići ih, zašto ne bih i sad mogla. Hvala ti mnogo još jednom <3
  <3 <3 <3
  http://makeyourperfectstyle.blogspot.ba/

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Uf, draga Amra, stvarno sam duugo razmišljala o tvom komentara i ni sada ne znam šta ću ti odgovoriti :/. U svakom drugom slučaju bih bila presretna da sam ti pomogla, ali ovdje ne znam šta da napišem. Žao mi je što si se našla u takoj vezi jer smatram da svaki čovjek ima pravo da voli i da mu ta ljubav bude uzvraćena. Sa jedne strane te i razumijem. Prije trenutne veze bila sam u jednoj kraćoj koja je bila čisti pakao, bar pred kraj. Stvarno sam voljela tog lika i, moram priznati, dobro me zaveo. A onda je pokazao pravo lice. Toliko je postao sebičan i nezadovoljan sa svim što ja uradim. A za svako njegovo loše ponašanje izgovor mu je: "Bio sam dobar pa nisi znala da cijeniš, a da bih opet bio dobar moraš da zaslužiš". I hajd pokušavala sam, ko fol, da nađem način da vratim to povjerenje. No, znala sam da od toga nema ništa. Onda sam odlučila da pokušam otkriti pravu istin. Dugo sam čekala ali nakon 3 mjeseca sam uspjela. Da, možeš i da pretpostaviš sve, glavni uzrok cijele scene su bile njegove prevare za koje nije imao opravdanje a nije želio da ih saznam :/. I pored sve ljubavi otišla sam bez riječi. Ali bukvalno. Poslije mjesec dana sjetio se da me nazove i pita šta se desilo? Nisam imala snage da se raspravlja, samo sam mu poručila da me pusti na miru. I vjeruj mi da sam presretna. Poslije skoro, pa godinu i po, uspjela sam ponovo da pružim šansu mom srcu i ne žalim :). Tako da se iskreno nadam da ćeš i ti napraviti pravi potez, radi sebe. Jer moj najveći razlog za moj potez bila je pomisao na djecu. Danas-sutra da se udam za takvog čovjeka, koji će tražiti sitnicu za svađu, i da steknemo djecu ona neće moći normalno odrastati, a ja ne želim da nedužni ispaštaju. Ta djeca zaslužuju da odrastaju u ljubavi, slozi, a ne da slušaju nezadovoljstva svojih roditelja. Djeca su čudo i sve osjete. Zato, dva puta mjeri jedom sijeci :). Sretno ti. :*

   Избриши
 5. Jaoo... preslatki post *-*
  Baš mi se sviđa kako si ga napisala, i pročitala sam stvarno svaku riječ... prekrasno si napisala s puno ljubavi *-*
  This is my life

  ОдговориИзбриши
 6. Za mene je ljubav prije svega nesto sto nikad ne prolazi, jer ako prodje, znaci da ustvari i nije bila prisutna. Takodjer se zgrazam nad djecom iz petog-sestog razreda koja lete iz jedne veze u drugu. Zalosno, pravo znacenje spomenute se potpuno izgubilo, sve se kao sto kazes svodi na drustvene mreze, fb veze (kakve su to gluposti haha), slike po instagramu i sl. Sve me vise rastuzuje ono sto vidim :/
  Odlican izbor teme posta, drago mi je da se netko osvrnuo na to!
  Novo kod mene: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 7. Za mene je ljubav prije svega nesto sto nikad ne prolazi, jer ako prodje, znaci da ustvari i nije bila prisutna. Takodjer se zgrazam nad djecom iz petog-sestog razreda koja lete iz jedne veze u drugu. Zalosno, pravo znacenje spomenute se potpuno izgubilo, sve se kao sto kazes svodi na drustvene mreze, fb veze (kakve su to gluposti haha), slike po instagramu i sl. Sve me vise rastuzuje ono sto vidim :/
  Odlican izbor teme posta, drago mi je da se netko osvrnuo na to!
  Novo kod mene: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 8. Predivno :) Totalno sam uzivala citajuci , i osjecala sam se kao da sam na nekom drugom svijetu. Slazem se u potpunosti sa tobom o svemu sto si napisala :)

  Charming Coco

  ОдговориИзбриши
 9. Predivan post draga♥ Imaš jako zrelo razmišljanje i sve što si napisala je nažalost realno...Za mene ljubav predstavlja smisao života, bukvalno. Mrzim što živimo u vremenu kada ljudi govore kako te vole posle 2 dana. Ti generalno ne možeš da voliš nekoga posle 2 dana poznanstva, možda može taj neko da ti se dopadne kao osoba, ali ne možeš da voliš. Živimo previše u laži. Danas se, kao što si rekla cene samo materijalne stvari. Skoro sam u gradu videla par, na kiši. Čovek me oduševio kada sam videla da nosi svoju devojku u rukama, jer je napolju bio pljusak, a ona u otvorenim potpeticama. Držao je i nju i njenu torbu i kišobran, kako ona ne bi pokisla. Preslatko. Ostaviću tu priču po strani i moram da pohvaim novi izgled bloga. Skorz u jesenjem stilu i dopada mi se previše. Baner je takođe sjajan! Samo tako nastavi:*
  Kika's blog

  ОдговориИзбриши
 10. Najprije, hvala ti za komentar na mom postu.
  Imaš divan blog.
  A ovo je teška tema i uvijek će za mene biti.
  Da zaista, zar je Instagram ili Facebook, uopće javnost bitna za ljubav? Danas to tako i funkcioniše.
  A šta je sa tim besplatnim livadskim cvijetom? Truhne.
  Ovo je nerješivo što se mene tiče a mislim da svi trebamo da se osvrnemo, ne budemo sebični jer u ljubav i vezu se ulaže trud. Potpuno se slažem s tobom.
  A i mislim da ćemo na kraju opet svi i pronaći tu osobu, optimista sam.
  www.glaringwaves.blogspot.ba

  ОдговориИзбриши
 11. Love this post!

  follow for follow?:)

  xx,
  Hilary
  www.theclosetelf.com

  ОдговориИзбриши
 12. Za mene je ljubav ono kad postoji netko tko je tu uz mene svaki dan, razumije me, ima vremena za mene, trpi moje gluposti i podnosi me i kad sam najsretnija, najtužnija ili najnervoznija. Ljubav je ono kad imaš tu jednu osobu bez koje više ne možeš zamisliti dan u svome životu i osoba za koju stalno želiš da je tu jer makar te nervira, iritira, nasmijava i ima sto mana opet tu osobu voliš jednako. I to je ono nešto posebno i prekrasno. zato ja volim pisati, u pisanju stvorim vlastiti svijet, priče, likove, karaktere i mogu kako hoću dok se u pravom životu često razočaraš. najveća greška koju svi mi radimo je to da očekujemo da su osobe više od obične osobe, ne može se od čovjeka očekivati je nešto više nego što jeste. Ljudi prečesto grade karaktere ljudi koje poznaju u vlastitoj mašti i onda se čude kako te stvarne osobe nisu kakvima su ih oni zamišljali.
  Ljubav nikada neće biti samo volim te i slatkoriječivost, to je podrška, zadirkivanje, gluiranje, podbadanje hahahah ma sve to i još i više.
  ovaj post je predivno napisan i svaka ti čast na njemu!

  i da otvorila sam svoj prvi youtube kanal i bila bih ti mnogo zahvalna kad bi bacila pogled pošto sam tek na početu :D sve piše u ovome postu: http://strujadreams.blogspot.hr/2016/10/moj-prvi-youtube-kanal.html
  Unaprijed hvala! :*
  -Sara

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. i da ja sam osoba koja nije najvještnija u pokazivanju osjećaja i rijetko govorim riječi poput volim te, pa mi govore da sam santa leda ili kamenjarka hahaha ali ponekad kad sam stvarno dirnuta ili pišem nekim posebnim osobama pismo (samo par osoba je takvih) napišem stvarno skoro sve što mislim i osjećam da me razina vlastite iskrenosti preplaši jer se pitam da tih ljudi više nema kako bih ja dalje? Iskreno, ne znam...

   Избриши
 13. Really great blog. Amazing points.
  For me love is joy, kindness, freedom, selflessness, caring but mostly, love is God.
  People express their love differently, but it should never be attached to material things in my opinion. One can give their partner flowers to express how much they love them on a special ocasion or even everyday, but not giving flowers does not mean they don't have ny feelings. i guess the same way liking flowers doesn't mean the other person is attached to material. Loveis deeper than the token :)
  xo
  Sauniya | Find Your Bliss ♡

  ОдговориИзбриши
 14. jako mi se sviđa ovaj post!

  http://alafolie-toinsanity.blogspot.hr/

  ОдговориИзбриши
 15. Love this post!

  follow for follow?:)

  kiss

  ladorosadomundo.blogspot.com.br

  ОдговориИзбриши
 16. So romantic my dear ...lovely
  kisses for you
  new post

  ОдговориИзбриши
 17. Sjajan odabir teme draga i sjajna pitanja si postavila i sebi i nama... Mislim da je ljubav mnogo dublje osećanje od zaljubljenosti, osećanje koje je danas pomalo retro i suviše naporno, jer mu trebaju godine da naraste i sazri, a za to više niko nema vremena. U ovom "instant" vremenu mladi su danas na velikom gubitku jer ne shvataju (a i ne zanima ih) suština bilo čega (pa ni ljubavi), bitna je samo forma i ono što se drugima pokazuje kao sopstvena sreća i uspeh, a to se uglavnom svodi na materijana dobra. Tek kada shvatiš da jedino pravo bogatstvo koje u životu možeš da stvoriš i ostaviš iza sebe jesu tvoja deca, onda znaš meru i vrednost svega. xox
  Vesna - http://vesna-kreativnostidrugesitnice.blogspot.rs/

  ОдговориИзбриши
 18. nice post, thanks for sharing.

  anyway, i like your blog and i followed you. :)
  Let's connect... hope you follow back. :)
  Thank you! :)

  t’s A Girl Thing    

  ОдговориИзбриши
 19. So nice! Thanks for sharing.

  ** Join Love, Beauty Bloggers on facebook. A place for beauty and fashion bloggers from all over the world to promote their latest posts!


  BEAUTYEDITER.COM

  ОдговориИзбриши
 20. Odličan post, slažem se u potpunosti s tobom <3

  http://doroty4.blogspot.hr/2016/10/moje-omiljene-serije.html

  ОдговориИзбриши
 21. Wow, ostavila si me bez teksta svojim pisanjem! :)
  Još uvek nisam naišla na blog sa ovako kvalitetnim tekstom. :)
  Svaka čast! Definitivno ću nastaviti da čitam svaki tvoj post, pa sam te zapratila. :)
  Samo nastavi ovako. :)

  NEW POST -----> LITTLE BOX OF HAPPINESS <-----
  FOLLOW ME ON INSTAGRAM

  ОдговориИзбриши
 22. Jako lep post, divno napisano. Tako bih se želela raspisati na ovu temu, ali trenutno nemam vremena za to. Uglavnom se slažemo, a meni je jako drago jer u mom okruženju postoje parovi koji se zaista vole, koji su godinama zajedno, imaju prijatelje, a opet su često zajedno i svakodnevno daju jedno drugom male znake pažnje. Želela bih da ja jednog dana imam takvu vezu :) Učlanila sam se u tvoj blog, mnogo si mi zanimljiva :)

  Poseti i moj blog i učlani se ako želiš :) smoothieglam.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 23. Ono za decu u 4-5 razredu si upravu.
  Uclanila sam se u tvoj blog,ako zelis uzvrati: http://janasofija.blogspot.rs/

  ОдговориИзбриши
 24. Visit my blog ? ☺♥
  www.amna-tbhidc.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 25. Super post
  Zaprati me ,uzvracam <3
  http://amylifestyleadress.blogspot.ba

  ОдговориИзбриши
 26. https://magicworldofpanda.blogspot.hr follow her she will follow u

  ОдговориИзбриши

Hvala vam na posjeti i komentaru. Nadam se da ste uživali u čitanju.