My Instagram

Čovjek iz vode

... Hej, Ti, čovječe, što se niotkuda pojaviš da mi najslađe snove u javu pretvoriš. Ti, koji sve iste snove mi uništiš kada me jutrom samu ostaviš. Samu i zbunjenu. Samu i nesposobnu za bilo šta. 

Otkuda tebi pravo i na osnovu čega sebi daješ za pravo da tako upravljaš mojim životom. Da se pojaviš kada samo ti to poželiš. Ok, možda i ja to poželim, negdje u dubini sebe. Negdje gdje ni sama ne smijem da pogledam. Ali i ako poželim to je moje pravo, a ne tvoje da se tek tako, niotkuda, pojaviš i tako neprimijetno odeš kada samo ti to poželiš. I opet sam ostala sama, potpuno zbunjena.

Gledam u daljinu i još uvijek jasno vidim te tvoje svjetlucave oči boje kestena. One najdivnije, blistave boje mladog kestena koji se tek otrgao od svog stabla i pao na zemlju. Ali nije bio dovoljno jak da se izdvoji iz svog oklopa nego je polovicu njega zadržao samo za sebe. Onog istog kestena koji je umiven rosom blistavo zasijao obasjan prvim jutarnjim zracima sunca koje se polako opraštaju sa njim. Baš onako kako se i tvoje okice oproste sa mnom kada odlučiš da odeš i sve iza sebe zaboraviš.

I opet, onako zbunjena, ponovo zatvorim svoje oči i osjetim onaj blagi povjetarac tvog toplog uzdaha, negdje neposredno u blizini moga uha. I tvoja baršunasta kosa zagolica mi obraze. Crna kao najcrnja noć. Kao ista ona noć koja je progutala mnoge duše u svim horor filmovima koje sam gledala, a prethodnu noć je iznova i iznova progutala moju koja neumorno vapi za tobom.Iz straha ne otvaram oči i nastavljam da tonem. Sve dublje i dublje u bezdan ispunjen tvojim dodirima. Onim istim dodirima koje si nesebično poklanjao dok nisi odlučio da nestaneš i odeš. Negdje daleko. Samo tebi poznato.

I tako stvaran je osjećaj tvoje kože, meke poput svile, pod mojim prstima.  One iste kože koja ubrzano pulsira primorana tvojim uzavrelim protocima krvi i uzbuđenim otkucajima srca. I dok nam se prsti prepliću, pa opet razdvajaju da bi neumorno istraživali, ja osjetim tvoj prodorni pogled poslije koga nestaneš i odeš...

14 коментара:

 1. Aaaaa ženo! Naježila si me bre! Oduševljena sam tvojim stilom pisanja, zaista si ogrmoni potencijal! Zaista nemam reci, predivno, tako imaginarno, tako savrseno!

  Visit my blog, Maleficent

  ОдговориИзбриши
 2. Wow, nisam znala da imaš ovoliki potencijal za pisanje i književnost. Svaka čast, zaista si me obradovala i iznenadila (u pozitivnom smislu). Nadam se da ćeš pisati još ovakvih postova, koji zahtijevaju razmišljanje

  Delilah's Stories | Filmtastično

  ОдговориИзбриши
 3. Od srca ti mogu reći da si me oduševila, zaista. Predivan post, nemam riječi! Nemoj nikad prestati pisati jer stvarno imaš dara. :) Veselim se tvojim idućim postovima za koje vjerujem da će biti jednako kvalitetni kao ovaj.

  Novi post ( moja prva wishlista :) ) je objavljena na mom blogu: Carstvo zapisanih misli

  Nadam se da ćeš provjeriti što se tamo nalazi i da će ti se svidjeti. <3

  ОдговориИзбриши
 4. You have a lovely blog.. I'm following you.. thanks for following me...

  ОдговориИзбриши
 5. Such a beautiful post

  New post alert: www.glamourzone.org

  ОдговориИзбриши

Hvala vam na posjeti i komentaru. Nadam se da ste uživali u čitanju.