My Instagram

Avon: Miracle Glow krema za lice

Pozdrav dragi moji i dobro došli na moj novi post!

Dugo sam se borila sa problemom zvanim - suha koža lica. No, ono što je izdvajalo moju kožu od svih drugih jeste njena velika osjetljivost na proizvode za njegu lica, kao i veoma visok stepen suhoće. 

Još kao petnaestogodišnjakinja završila sam na Dermatologiji zbog neurodermatitisa i od tada je moja koža postala još više suha.


Mnogi su mi preporučivali da pijem što više tečnosti kako bi organizam imao potrebnu količinu tečnosti, a samim tim i moja koža bi bila više hidrirana. No, ni to nije mnogo pomoglo.

Onda sam odlučila da na svakih 6 mjeseci mijenjam proizvode dok ne nađem onaj odgovarajući. Nisam imala šta da izgubim. Zašto sam dala toliki rok? Iz prostog razloga što nekim proizvodima treba malo više vremena da bi počeli sa dejstvom. Naravno, one agresivnije proizvode koji su mi izazivali još veće isušivanje i osjećaj nelagode odmah sam izbacivala iz upotrebe. 


Kada sam, prije dvije godine, otkrila Avonovu Nutra effects liniju sa chia sjemenkama (inače namijenjena osobama sa suhom kožom) prosto sam se oduševila. Ono što moram naglasiti: Tada još nisam ni pomišljala da ću jednog dana pisati blog, a evo danas ih pominjem po ko zna koji put 😍.  Nutraeffects krema za lice i Nutraeffects ulje -  o njima sam pisala i ranije pa ukoliko vas zanimaju moji utisci kliknite da pročitate.

Danas neću pisati o proizvodu koji je na bazi chia sjemenki, ali ono o čemu ću pisati definitivno je jedan, po meni, najbolji spoj kreiran od strane Avon kompanije.


U  prethodnoj kampanji po prvi put pojavila se krema za lice koja u sebi sadrži sitne čestice 5 dragocjenih ulja (babassu ulje (potiče nastanak kolagena), ulje pasiflore (potiče nastanak elastina), marula ulje (izglađuje), ulje zelene kafe (hidratizira), ulje lanenih sjemenki (jača zaštitnu barijeru)). Na prvi pogled to mi se učinilo kao nešto veoma interesantno te sam odlučila da isprobam. Ono što me dodatno ohrabrilo da je poručim jeste saznanje da samo ulje je isto ono u koje sam se zaljubila još ranije (gore pomenuto Nutraeffect ulje).Pored zanimljive kombinacije i moje znatiželje razlog više zašto nisam odoljela poručivanju iste jeste samo pakovanje. Oni koji me prate već duže vrijeme sigurna sam da znaju koliki sam zaljubljenik u staklenu ambalažu.

Poznato je da su prirodni i kvalitetniji proizvodi upakovani u staklenu ambalažu kao i to da im je rok trajanja nešto kraći od onih koji su u tubama ili plastičnim pakovanjima.
Sadržaj od 50ml proizvoda dolazi u staklenoj teglici sa plastičnim bijelim zatvaračem upakovan u kartonsku kutiju. Radi boljeg očuvanja kvaliteta preporučljivo je da se proizvodi u staklenim ambalažama drže na tamnim i hladnim mjestima (ukoliko nemate ormaricu za kozmetiku onda je najbolje da ne bacate kutiju).Tekstura je bež boje i nešto čvršća od dosadašnjih krema koje sam koristila. Više me podsjetila na gel, što me na prvu uplašilo. Inače, moja koža jako loše reaguje na gel kreme. Izazivaju mi crvenilo i bol poput onog od blagih opekotina.

No, ipak nisam mogla da odolim i isprobam. Dosta me zanimao princip rada malih žutih uljnih granula koje se nalaze u kremi, a i sam miris je bio veoma prijatan i primamljiv što mi je ulivalo nadu da bi na kraju sve moglo da bude ok.


Za prvu upotrebu koristila sam je u večernjoj rutini, ali sam ujutru shvatila da to ne odgovara mojoj koži. Kada sam se probudila koža je bila neugodno zategnuta, a oči blago otečene. Iskrena da budem ne znam da li je zbog kreme ili grijanja (obzirom da je u stanu blizu 30ᐤ i da ja spavam pod ćebetom pokraj radijatora (da, zebljo sam)), ali nisam odustala.


Zatim sam je zamijenila sa gore pomenutom kremom i uljem i počela da koristim u jutarnjoj rutini. Evo već neke 3-4 sedmice tako koristim ovu kremu i moram priznati da sam i više nego zadovoljna učinkom.

Koža mi je više hidrirana i mnogo mekša u odnosu na prije. Čak sam primijetila da u poslenjih 7 dana nemam ni ljuspice u predjelu čela i oko nosa (što ranije nije bio slučaj) kada nanesem tečni puder. A od prekjuče sam uspjela da po prvi put nanesem kameni puder tokom zime, a da poslije toga moja koža ne bude crvena, ispucala i bolna.


Još jedna stvar koja me mnogo veseli jesu vidljivo smanjene borice oko očiju. Oni koji posjeduju bore smijuljice razumjeće koliko to znači. Iako svi tvrde da trebamo voljeti te male slatke borice, ali niko ne daje recept kako da se čovjek pomiri sa činjenicom da je počeo dobijati bore 😊.


Da li ste već isprobali ovu kremu? Kakva su vaša iskustva sa njom?
Krema je dostupna i u aktuelnom Avon katalogu koji možete pogledati OVDJE!!!

Ljubim vas do sledećeg pisanja!
Danny!

7 коментара:

Hvala vam na posjeti i komentaru. Nadam se da ste uživali u čitanju.